Camera deputatilor a aprobat azi (miercuri) proiectul de lege prin care toti proprietarii de locuinte sunt obligati sa-si asigure casele impotriva dezastrelor naturale.

Potrivit noii legi, suma pe care o vor plati anual proprietarii este cuprinsa intre 10 si 20 de euro, in functie de tipul locuintei, iar suma ce va putea fi acordata unei persoane in cazul unui dezastru va fi cuprinsa intre 10.000 si 20.000 de euro, informeaza Realitatea TV.

Radu Popescu, consilier in cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) a spus ca legea va intra in vigoare la 120 de zile de publicarea ei in Monitorul Oficial.El a mai adaugat ca nu vor beneficia de asigurare cei care fac modificari in locuinta fara autorizatie si afecteaza structura de rezistenta a acesteia.

Bineinteles ca vor fi si amenzi pentru neasigurarea locuintelor ,acestea variind intre 500 si 1.000 de lei.

Trupele rusesti au inceput retragerea dintr-o zona tampon din afara Georgiei de regiunea separatista Osetia de Sud azi ,la 2 luni dupa inceperea scurtului razboi care a alimentat tensiunile dintre Rusia si Occident.

Un reporter Reuters a relatat ca a vazut 10 camioane militare rusesti si mai multe vehicule blindate parasind Karaleti (principalul punct de langa regiunea separatista Osetia de Sud) cu directia spre granita.Rusia spune ca retragerea a inceput.

Rusia trebuie sa-si retraga trupele pana vineri din regiunile tampon de langa Osetia de Sud si Abkhazia ,in urma unei intelegeri de incetare a focului condusa de Franta in numele Uniunii Europene.

EBay Inc a spus ca va reduce cu 10 la suta din forta de munca si va cheltui aproximativ 1.3 miliarde de $ pentru a cumpara capital online si companii specializate ,astfel incercand o contracarare a scaderii licitatiilor web ale firmei principale din ultimele zile.

Actiunile de la EBay au scazut cu 12 procente luni ,fapt nemaintalnit de mai mult de 5 ani incoace.Investitorii sunt ingrijorati de scaderea brusca a preturilor locuintelor din S.U.A,cresterea pretului la combustibil si cresterea crizei financiare si cer o taxa mai mare la licitatiile EBay.

Numai probleme au cei de la EBay...din cate am inteles s-ar judeca si cu o firma de haine de prin Franta,acestia din urma cerand pagube de 40 de milioane de Euro ca au permis vanzare unor prouse false pe site.Nu stiu exact ce vina au cei de la EBay dar asta este...problema lor.


Dupa ce au fost supravegheati mai multe lune de catre politia romana si spaniola, 30 de romani au fost arestati pentru trafic de persoane si droguri de mare risc.IGPR a informat printr-un comunicat marti ca cei 30 de infractori au fost arestati in cursul zilei de luni la periferia orasului Barcelona din Spania.

10 romance au depus marturii improtriva celor 30 ,victime ale gruparii infractionale.Autoritatile spaniole au cooperat pentru acest caz, in operatiunea Alejandria, cu politistii romani, specializati in domeniul combaterii traficului de persoane, din cadrul Directiei de Combatere a Traficului de Persoane, fapt ce a condus la identificarea unui suspect pe teritoriul Romaniei.


Democratul Barack Obama conduce cu 3% in cursa pentru castigarea presedentiei,cu mai putin de o luna inaintea alegerilor(potrivit sondajului Reuters,facut marti).Obama a obtinut 48 de procente dintre voturile participantilor la sondajul national,iar republicanul McCain 45 de procente (4% dintre cei intrebati au indecisi).

Rivalii la presedentie se vor intalni in cea de-a doua din cele trei dezbateri stabilite,marti la Nashville, Tennessee.Senatorul de 47 de ani din Illinois (Barack Obama) ,care vrea sa devina primul presedinte de culoare al Americii, a reusit sa castige voturile a 9 dintre 10 oameni de culoare participanti la sondajul de opinie, conducand si printre generatia tanara si populatia cu un nivel financiar mediu.

Cel mai inalt om din lume Bao Xishun a devenit cel mai inalt tata,dupa ce saptamana aceasta nevasta sa i-a daruit primul copil.La prima vedere copilul nou nascut pare a semana si cu mama sa care are o inaltime medie.Desi copilul lui Bao s-a nascut cu o inaltime putin peste media copiilor noi nascuti,totusi e mult mai scund decat alt copil tot din China ,care la nastere a masurat 75 de cm. :)

"Bao este foarte fericit. Copilul este sanatos si are o inaltime normala," a spus doctorul Zhang .(informatia Reuters).

Bao si-a pierdut pentru moment titlul de cel mai inalt om al lumii in vafoarea ucraineanului Leonid Stadnyk,dar si l-a recastigat in august cand Stadnyk a refuzat sa se masoare sub alte conditii.


In sfarsit Congresul a aprobat cele 700 de mld de dolari pentru bancile din U.S ca un efort de a stopa criza financiara la nivel mondial.Camera Reprezentanţilor a SUA a aprobat planul de salvare financiar printr-un vot de 263-171.

Preşedintele George W. Bush imediat a transformat votul in lege si astfel s-a pus capat la 2 saptamani de negocieri intense la Washington.
"Acest lucru vine, probabil, un pic prea târziu. Dacă acest lucru ar fi fost făcut mai devreme, probabil ar fi avut un impact mult mai mare în restabilirea încrederii", a spus Anna Piretti, economist la BNP Paribas în New York.

Nokia touch-screen

Raspunsul firmei Nokia la noul iPhone Apple va fi scos la vanzare in 7 tari din Asia, Orientul Mijlociu şi Europa în acest an, dar va lipsi de pe pietele importante de Craciun.
Primul telefon touch-screen creat de cea mai mare firma de profil va fi scos la vanzare in India, Indonezia, Emiratele Arabe Unite, Hong Kong, Taiwan, Rusia şi Spania pana la sfârşitul anului.Nokia 5800 va costa 279 de euro cu mult mai putin decat iPhone.Nokia se asteapta dupa calculele lor sa produca mai mult de 10 milioane de astfel de telefoane anul viitor.

"Calin Popescu Tariceanu isi traieste cosmarul cel mai negru. A ajuns la mana lui Traian Basescu, dupa ce, cu mana crispata a lui Varujan Vosganian, a aruncat prosopul. Populismul desantat al ultimului an, culminand cu legea privind lefurile dascalilor, a aruncat economia romaneasca intr-un derapaj care ne poate proiecta direct in inflatie galopanta, curs de schimb incontrolabil, daca nu chiar in afara Uniunii Europene.

Singurul care mai poate opri aceasta nebunie este Traian Basescu. In mana lui sta promulgarea sau respingerea iresponsabilei legi adoptate in unanimitate in Camera Deputatilor. O zi dupa vot, presedintele a spus, cu un ton din care nu se putea intelege daca e ironic sau hotarat, ca o va promulga. Intre timp au aparut calculele, ministrul Vosganian a iesit cu apelul disperat catre CSAT, CCR si oricine e dispus sa lacrimeze, iar presedintele a fost informat oficial ca economia Romaniei este in pericol. Probabil ca Traian Basescu exact asta si astepta.In urma cu an, mana in mana, PNL si PSD incepeau marele dans electoral cu marirea spectaculoasa a pensiilor, masura care s-a lasat cu un puseu inflationist. Initial, Traian Basescu a refuzat sa promulge legea pensiilor pentru ca nu erau specificate sursele de fianatare. Ce i-au auzit atunci urechile? Numai de genocid nu a fost acuzat".Continuare aici

Premierul francez François Fillon a declarat azi ca lumea sta pe marginea unui abis gripata de criza financiara care acum influenteaza periculos industria,comertul si locurile de munca din intreaga lume.

Camera Reprezentantilor din Statele Unite ale Americii a socat pietele mondiale cand luni, au respins proiectul de lege.Premierul François Fillon, a carui tara gazduieste un summit de urgenta sambata cu liderii germani,italieni si britanici,a spus ca numai printr-un efort colectiv se poate rezolva criza financiara mondiala.El a mai zis ca ar face tot ce este posibil pentru a impiedica falimentul unei banci.

"Lumea sta pe marginea unu abis,din cauza unui sistem responsabil" a spus premierul.

Presedintele Bush si liderii Senatului apeleaza la o noua versiune de 700 mld de dolari,care sa fie aprobata miercuri noaptea.

Liderul democrat al Senatului Harry Reid a spus a nu face nimic nu este o optiune si a subliniat ca proiectul de lege a fost nu o acoperire a deficitului pentru Wall Street, ci pentru tara.Presedintele Bush a cerut senatorilor de a lua proiectul de lege "in serios" si sa-l sa treaca.Planul de asemenea, are nevoie de suport in Camera Reprezentantilor, care a respins un proiect de lege similar luni.